RKKs minneturnering 2017

Roy Kristiansen - RKK, onkel Roy eller bare Onkel - var en spiller som oppnådde legendestatus i Norge, og han var sannelig en velkjent personlighet i andre land også. Jeg spilte selv med han flere ganger og kan bekrefte at det var en gudbenådet kortspiller.  RKK dukket opp uansett hvor vi befant oss, om det var et sted i Norge eller i utlandet, ofte uanmeldt. Han vant mange NM-titler, men jeg husker spesielt en lagfinale hvor han spilte på et fargerikt femmannslag. RKK spilte samtlige kamper. Han var på topp-5 på butleren med tre forskjellige makkere og dro det smårustne laget til bronsemedalje. Man måtte nesten få massevis med poeng hvis man hadde RKK som makker. Det var aldri kjedelig med RKK i nærheten, masse humor, men han varslet fra om du hadde gjort noe feil og.

   

RKK: "Den kontrakten stod, makker, bare så du er klar over det"

Da RKK gikk bort for noen år siden ble det opprettet en årlig minneturnering. Årets utgave ble arrangert i helgen som singelturnering med hele 80 spillere på plass. Rapportene forteller om et lystig lag, i RKKs ånd.

Her er resultatlisten for de ti beste i turneringen:

   

Vi tar med et spill fra helgens turnering (Giver øst, alle i sonen):

Er dette en god slem?

Ja, 6 hjerter er bra. Enten må hjerteren sitte 2-2, da spilles for overstikk, eller det må godspilles et ruterstikk for sparavkast hvis hjerteren sitter 3-1.

Det er nok ikke så lett å melde slemmen. Ved mange bord åpnet nord i siste hånd med 1 ruter, og over syds 1 hjerter sa nord 4 hjerter visende 18-19 grand med firekorts hjerterstøtte. Syd vet de er i nærheten av slem, men med i underkant av 30 hp til sammen, og siden syd har en veldig tynn trumffarge er det ikke urimelig at han passer på 4 hjerter. Nord kunne godt hatt noen poeng andre steder enn i hjerter og da ville trumfen fort vært for tynn for slem. 

Kun to par meldte slem, og begge vant den siden hele spillet så slik ut:

   . 

Siden hjerteren satt behagelig 2-2 var det tolv enkle stikk, og muligheter for tretten. For å vinne alle stikkene må det stjeles to ruter hos syd, og da kommer kongen på så nords fjerde ruter gir avkast for en spar hos syd. Men mer naturlig er det (og en bedre sjanse) å spille på ruter konge hos øst, og forsøke å presse den ut mot trumf. 

Pluss 1430 var altså delt topp, og de som noterte +680 fikk -4 på spillet. Tre par noterte +710 da de spilte på den dårligste sjansen for det trettende stikket, og for det fikk de +13.

Fullstendig resultatliste og spillstensiler finner du her.

 

 

Bilde ble årets spiller i USA

Danske Dennis Bilde ble årests spiller i USA (Player of the Year 2017) etter å ha sikret seg mest mesterpoeng i de amerikanske mesterskapene.

Dennis bilde - Player of the Year 2017 (USA)

Like bak Dennis i kom de to norske stjernespillerne Boye Brogeland og Espen Lindqvist. De hadde som kjent et sterkt høstmesterskap der borte etter et år med en rekke gode resultater. I San Diego Fall Nationals ble det 4.plass i den første Life Master Pairs turneringen, og også 4.plass i hovedturneringen Reisinger Board-a-Match. Laget de to norske spilte på ledet Resinger etter både dag 1 og 2 samt et godt stykke ut på finaledagen. I den turneringen ville et halvt poeng til ført til at POY-tittelen ble norsk!

Det er nok også et faktum at Lindqvist kunne kapret POY-tittelen om han hadde "giddet" å stille opp i Blue Ribbon Pairs der Brogeland spilte med en svenske og kapret noen mesterpoeng. 

Det er ikke uvanlig at når man spør de aller beste spillerne om spill så forteller de noe som har gått galt. Det er kanskje ikke helt rettferdig å dra frem dette spillet hvor den fantastiske spilleren Espen Lindqvist ikke fant ut av det. Han var selv den første til å påpeke at han hadde gått glipp av en god mulighet da spillet var ferdigspilt.

 

Espen ble som syd spillefører i 4 hjerter. Vest hadde underveis doblet syds Stayman. Da passet nord for å benekte kløverstopper, og i den situasjonen har makkerparet apparat til å få fargekontrakt på syds hånd der det eventuelt er en kløverstopper, som var tilfellet her (det kan jo være enda mer gull med for eksempel kongen tynt tredje hos syd).

Vest spilte ut kløver konge til esset. En trumf til nord avslørte at øst skulle ha trumfstikk. Da så det unektelig ikke lyst ut, hvordan skulle han kunne unngå en taper i hver farge? Espen spilte ruter konge til vests ess. Tilbake kom en ruter til damen. Nå forsøkte nordmannen liten spar til åtteren. Håpet var at øst la liten fra K-kn-x slik at syd kunne få lurt til seg det stikket, så kaste en spar fra nord senere på godspilt kløver knekt. Men dette lyktes ikke da hele spillet så slik ut:

Vest vant stikk for spar knekt og tok for kløver dame. Senere måtte øst få ett stikk i trumf, betestikket.

Kanskje hadde dette "lure-forsøket" ikke så stor sjanse, for øst ser jo at ett stikk i spar er nok til å bete kontrakten siden vest har et kløverstikk "på vent". Så han burde kanskje ha klart å legge i knekten om han hadde hatt K-kn-x, men man vet jo aldri. Men det var en annen bedre mulighet til å vinne denne utgangen. Han skulle ha spilt kløver 10 fra nord i stedet for spar til åtteren. Vest får det stikket, og idet spillefører kommer inn igjen trumfes en ruter og en spar kastes fra nord på kløver knekt. Dette blir igjen:


Avslutningen blir tre runder hjerter, den siste til øst som blir innspilt for å måtte spille unna spar konge til spilleførers kombinerte saks. 

Brogeland var fornøyd med resultatene i USA denne gangen, men han beskrev dem som litt "sure" 4.plasser da de spesielt i Reisinger var så nære seieren. Uansett har 2017 vært et fantastisk bridgeår for det norske flaggskipet i internasjonal bridge.  

Lindqvist og Brogeland - VERDENSKLASSE!

Mestertreff 2017, torsdag

Torsdag deltok 365 par, og to av dem oppnådde over 70%; Østhus-Tveit og Ellingsen-Selbekk. 

Her er listen over de femten beste (det mangler fortsatt noen puljer):


Hele resultatlisten, spillstensiler og link til spillanalyser finner du her.

Et spill hvor lærebokteknikk ble aktuelt å bruke var dette:

Joda, det var flere som fikk tolv stikk og sikkert noen av dem via den nevnte tosidige skvisen. Fire par delte toppen for +1430 i 6 spar med tolv stikk. Å vinne tolv stikk i 4 spar ga +108 (topp var +174) mens å kun få elleve stikk i 4 spar ga -45.

Sluttposisjonen som oppstår om ikke forsvaret bryter forbindelsen ved å spille hjerter blir slik:

 

Idet syd spiller spar 4 må vest holde kløver ess og derfor blir det kun igjen to hjerter på han. Idet vest kaster hjerter forsvinner kløver ess fra nord, det kortet har nå gjort sin nytte som trussel. Da er det øst sin tur til å føle på presset. Han må holde ruter dame om ikke åtteren skal gi stikk, og dermed må også han ned på dobbelton hjerter. Spillefører avslutter med konge-ess i hjerter, og hjerter 8 tar det siste stikket!

Stoffers blogger med glimrende opplegg!

Christer Christoffersen (Stoffers) er gjesteblogger hos NBF (bridge.no) og benytter moderne hjelpemidler (videoblogg) som gjør det svært interessant å se på og lytte til.

BBO sin opplærings-modul brukes, og det hele filmes og gjøres om til en you-tube fil med lyd. Det fungerer glimrende.

Opplæringsmodulen på BBO er bra for å gå gjennom spill, melding for melding og stikk for stikk, og NBF bruker også dette i forbindelse med sitt nybegynnerkurs som pågår for tiden. At foreleser kan benytte høytaler og snakke fungerer godt samtidig som i kurssammenheng en person kan legge ut rulletekst i chatten. Opplegget kan brukes for opplæring, coaching osv. for spillere på alle nivå.


Stoffers - kjent som entusiastisk laksefisker/ekspert og bridgespiller med naturlig talent

Stoffers debut som "avansert" blogger var svært lovende. Jeg har lyst til å dvele med det første spillet han presenterte hvor han viser interessant kortvurdering. I det spillet satt han selv i første hånd med dette:

Christer sier i innledningen at "jeg mener dette er en soleklar åpning", og det er det sikkert noen som stusser på siden han har kun 10hp. Men han har helt rett, hånden er god. Spesielt det med at fargene er gode betyr mye, slike farger produserer enklere stikk enn honnør tynt femte og slike ting. Selv om det skulle bli grandkontrakt fordi det ikke finnes noen trumftilpasning gir denne hånden stikk, og det er jo når alt kommer til alt stikk bridge handler om!

Christer er en naturspiller med gode innstinkter. Jeg husker for mange år da han og jeg spilte en turnering, og han fant et spektakuært motspill i en periode hvor han nesten gikk på vannet. Jeg sa: "Deschappeles Coup og greier også nå!". Jeg tror ikke han var så sikker på navn på coups og terminologien og sånn, og han så litt forvirret ut da han svarte: "Blainnt ainna". Og navnet på coup'et spiller vel heller ingen rolle så lenge han fant motspillet!

For å teste hans feeling om denne nord-hånden la jeg kortene inn i Kaplan-Rubens håndevaluator som beregner hva hånden egentlig er verd, og svaret var:

K&R (832 KQ987 AJT9 6) = 12.85

Altså, soleklar åpning.

Da Christer åpnet, og faktisk vurderte å vise tillegg på makkerens Stenberg 2NT (men besinnet seg, nok er nok...) fant de en glimrende slem som i praksis var nokså nedlegg.

Ta en titt på Stoffers blogg "Stoffers fra levra"! Du finner det første innlegget her.

Vi ser frem til flere blogg-innlegg fra den kanten. 

Mestertreff 2017, onsdag

Noen færre klubber spiller på onsdager, og i det landsomfattende mestertreff-feltet deltok den dagen 110 par. Svein Myklebust-Per Ove Moe, Hamar BK toppet med 66,3%. Her er listen over de femten beste:

Fra forhåndsanalysen av spillene tar jeg med dette spillet som jeg syntes så interessant ut:

Om det spilles ut spar konge blir det enkelt tolv stikk hvis spillefører gjetter ruteren (3+4+4+1). Med liten spar ut må spillefører gjøre en god del arbeid og avslutte med et vakkert innspilt som beskrevet  i teksten for å kunne notere +690.  De som fikk ti stikk noterte -18 for det (+/-52 var topp på onsdag. Å få tak i ett stikk til og +660 ga 18 over middels. De ganske få som klarte å få tolv stikk ved enten  gjette ruter og få til innspillet, eller få spar konge ut og så gjette ruteren fikk +43 for det. Toppen på landsbasis gikk imidlertid til Roar og Vigdis Fiskerstrand fra Grimstad BK som noterte +1440 for tolv stikk i 6 grand!

Analysene av alle spillene finner du her. 

Alle resultater og spillstensiler finner du her. 

 

 

Mestertreff 2017, tirsdag

På tirsdag ble den landsomfattende mestertreffen på hele 417 par. Bjørn Yndestad-Odd Egil Nygård fra Måløy BK fikk opp kveldens høyeste score, 73,5%. Alle resultater og spillstensiler finner du her. 

Å spå hva som vil skje ved bordene i en sånn gigantpulje er ikke lett, og det vil alltid skje uforutsette ting mange steder. Det er likevel laget en spillgjennomgang som det viser seg er populært, moro å lese om spillene man selv har spilt i klubben. En link til spillanalysene for alle dagene det spilels mestertreff (så langt lagt ut mandag og tirsdag) finner du her.

EKSTRASTIKKET

Fra tirsdagens mestertreff tar jeg med dette "hverdags-spillet" som viser hvor viktig et ekstra stikk er for parets resultatregnskap.

 

Enkelte Ø/V-par meldte seg opp i slem etter vests åpning som jo er helt minimum. Slem hadde ikke særlig gode sjanser, men kunne stått med veldig heldig sits. Ingen som meldte slem vant den.

Det er korrekt og ganske normalt med utgang med 29 balansesrte hp til sammen. Her er hva min forhåndsanalyse antydet om hvordan det kunne gå i 3NT, for eks. etter det angitte meldingsforløpet og kløver i utspill.

 

Det var noen veldig få som fikk elleve og tolv stikk etter gunstige utspill (hjerter) og deretter svakt motspill.

Ett par fikk tak i +800 der syd hadde meldt inn og ble doblet i kløverkontrakt. Standardkontrakten var dog 3NT. De som fikk de ni relativt opplagte stikkene noterte seg for +32,4 (topp var +219,8).

Etter kløverutspill var det en god del par som forsøkte hjerterfinessen ganske tidlig og gikk bet. Det (-50) ga -127,3 til Ø/V.

De som fikk ti stikk, kanskje på den måten som er skissert i min tekst, fikk +150,4 for det.  

 

 

Mestertreff 2017, mandag

Årets mestertreff spilles denne uken med samme spill for alle som spiller på samme dag i klubber over hele landet. Mandagens mestertreff hadde 264 deltakende par (noen få puljer mangler visstnok fortsatt i resultatene). På topp finner vi Henrik Gosvig-Dagfinn Kristiansen fra Harstad S&BK med 70,5 prosent. 

Her er listen over de 15 beste mandag:Jeg hadde oppgaven med å gå gjennom spillene på forhånd og lage analyser (antagelser om hva som kunne skje), en interessant oppgave. Flere gir uttrykk for at de liker dette, å lese en gjennomgang av spillene de selv har spilt i klubben (og spill som har blitt scoret ut i en gigantpulje, på landsbasis). Lenke til resultater, spillstensiler og de nevnte kommentarene har du her. 

I spillsettet mandag fant jeg bl.a. dette spillet interessant:

 

Da Harald S og jeg kom på at den kontrakten (6S) godt kunne bli doblet som Lightner (av Vest for å få kløver ut til stjeling) la vi på denne teksten:

Det ble endel sånne historier som nevnt i min tekst, doblinger og doblede slemmer som da føk hjem, noen som flyktet til grand idet de ble doblet, osv. Toppen på landsbasis gikk til Magne Svendsen-Harald Bredesen (BK 1933 Hammerfest) for 7 grand doblet med tretten stikk, +2490! De beste scorene Ø/V (200) fikk de som tok en doblet bet i sparkontrakter på seks-eller syvtrinnet, og noen steder to udoblede bet. 

Helgemo-Larsson på 2.plass i MIXED TEAMS

Den siste dagen under Fall Nationals i San Diego kapret Jessica Larsson og Geir Helgemo andreplassen i Mixed Teams sammen med fire russiske spillere. 

Her er listen over de fem best plasserte lagene i mix-lag:

Kinesisk seier i REISINGER

US FALL NATIONALS ble avsluttet i San Diego søndag med hovedturneringen Reisinger. Boye Brogeland og Espen Lindqvists lag DIAMOND (firemannslag med John Diamond og Brian Platnick) var i tetbildet gjennom hele turneringen. Men til slutt endte de på fjerdeplass, en sterk prestasjon selv om de lenge så ut til å kunne kjempe om seieren. 

    

Nok en flott prestasjon for det sterkeste norske paret internasjonalt, og de har hatt en formidabel sesong. Nå gejnstår å se om Brogeland-Lindqvist kan dra med seg og inspirere de endre landslagsaktuelle norske parene og kanskje nå om en topp-6 plassering i EM i 2018 (og dermed kvalle til VM).

Espen og Boye, her i den norske landslagstrøya

Sluttresultat REISINGER, ti lag i finalen:

Brogeland-Lindqvist leder fortsatt!

Feltet i REISINGER er slanket til ti lag som skal spille finalerunder søndag (amerikansk tid). Brogeland og Lindqvist på lag med John Diamond og Brian Platnick leder.

Her er stillingen for de ti finalistene, med carry-over til høyre:

SCORE KORREKSJONER

Etter første dag ledet også lag DIAMOND med det norske paret, og på 4.plass lå det helnorske laget Aa-Livgård-Tøndel og Grøtheim (lag Aa). Men listen som ble presentert i bulletinen og gjengitt her i bloggen ble endret senere pga. score korreksjoner. Det førte til at etter kvalifiseringen hvor 20 lag gikk videre til dag 2 lå DIAMOND og det norske laget på delt førsteplass! Link til informasjon om den historien (bridgewinners) finner du her.

Lag Aa greide imidlertid ikke å følge opp den andre dagen og er ikke å finne i finalerundene som spilles natt til mandag norsk tid. 

Brogeland-Lindqvist sitt lag leder REISINGER

Laget Boye Brogeland og Espen Lindqvist spiller på i det amerikanske høstmesterskapet tok ledelsen etter kvalifiseringen i Reisinger, den mest prestisjetunge turneringen under Fall Nationals. Lagkamerante deres på firemannslaget er amerikanerne John Diamond og Brian Platnick.

Turneringen går over tre dager. Etter dag en går 20 lag videre, og den andre dagen (lørdag) blir feltet halvert til 10 lag som skal spille finalerunder på søndag.

Vi merker oss svenske Fredin og danske Røn på laget som ligger på 2.plass. Også meget sterk innsats av Terje Aa, Allan Livgård, Glenn Grøtheim og Petter Tøndel som ligger på 4.plass så langt.  

Blue Ribbon: Amerikansk seier, Aa-Livgård nr. 25

Av de 78 parene som hadde kvalifisert seg for finalen i Kaplan Blue Ribbon Pairs i San Diego var ett norsk, Aa-Livgård. De slet litt i finalen, men hadde en bra siste sesjon og endte som nr. 25 i det stjernespekkede feltet.

Seieren gikk til amerikanske Joe Grue og Eric Greco.

Resultatlisten og annet stoff finner du i fredagens bulletin, her. 

 

 

 

San Diego: Aa-Livgård til parfinale

I Kaplan Blue Ribbon Pairs under det amerikanske høstmesterskapet (Fall Natinals) har Terje Aa og Allan Livgård kommet seg videre til finalen etter å ha kjempet seg gjennom kvalifiseringen med bra score, så kommet på en sterk syvendeplass i semifinalen.

I finalen vil 78 par delta. Parene får en carry-over fra det som er spilt til nå, så det norske paret har et bra utgangspunkt idet finalen starter.

Her er de ti beste i semfinalen:

  

Kaplan Blue Ribbon Pairs

I San Diego fortsetter Fall Nationals (høstmesterskapet) med Blue Ribbon Pairs som spilles over tre dager med kvalifisering, semifinale og finale, onsdag til fredag.

I kvalifiseringen vant Zimmermann (Monaco) sammen med russiske Gromov med en monsterscore, over 70%.

Allan Livård og Terje Aa spilte også sterkt og fikk nesten 60% over to sesjoner, og det holdt til 13.plass. Petter Tøndel-Glenn Grøtheim fulgte bra opp med 24.plass. Videre gikk også Helge Stornes-Ann Karin Fuglestad på 60.plass og Boye Brogeland som spiller den turneringen med svenske Carl Ragnarsson (nr. 98).

 

Fint spill fra Fall Nationals

Akkurat nå foregår lagturneringen Mitchell Board-A-Match i San diego. Brogeland og Lindqvist spiller på lag med Diamond-Platnick og kvalifiserte seg greit videre i turneringen. Det gjorde også Helness-Helgemo som i denne turneringen spiller på lag med for meg helt ukjente størrelser.

Vi tar med et morsomt spill fra lagturneringen for veteraner. Det kom da jeg bakspilte litt på BBO forleden.

Mye avgjøres ofte ved åpnerens valg av melding. Ved det andre bordet åpnet øst med 1 ruter, og da var det ingen som hadde noe å tilføye. Med så gode ressurser skrapte spillefører sammen syv stikk og vant sin kontrakt til tross for den skjeve trumfsitsen, +70 til Ø/V.

Da Caprera valge 2NT som åpning endte det i utgang. Syd hadde ingen grunn til å gjette på noe annet utspill en en liten ruter som ga spillefører stikk for nieren mens nord kastet en kløver. Det var ikke så mye å spille på her, så øst bare fortsatte med ruter til knekten og syds konge samtidig som nord kvittet seg med enda en kløver. Da kom hjerter 7 fra syd som fikk løpe til østs dame. Øst spilte liten kløver, og syd tok for kongen for å fortsette med hjerter 6. Hvis nord nå legger liten kan ikke kontrakten vinnes på noen som helst måte lenger, forsvaret har godspilte hjerterstikk og overgang i fargen, de stopper ruteren og har spar ess. Spillefører har 0+2+3+3=8 stikk. 

Men da nord tok for hjerter ess og fortsatte fargen fikk spillefører sin sjanse. Han kastet spar 7 i tredje hjerterrunde da han vant stikket med knekten, og så tok han kløverstikkene sine. Idet østs fjerde kløver ble spilt så det slik ut.

Legg merke til at Wenstein (syd) er helt "toast". Han har blitt skviset, og må holde tre ruter, kort som spillefører vet han har. Derfor måtte han ned på singel spar ess. Det fikk han for i neste stikk bare for å være nødt til å spille fra 10-6.2 i ruter rett opp i spilleførerers saks, A-J-8, og dermed var det ni stikk!

 

 

San Diego: Brogeland-Lindqvist på sterk 4.plass i LM-Pairs

Boye Brogeland og Espen Lindqvist kom til slutt på 4.plass i NAIL LIFE MASTER PAIRS under det amerikanske høstmesterskapet (Fall Nationals) i San Diego.

Den sterke fjerdeplassen ble godt fulgt opp av Fredrik og Tor Helness som endte på 10.plass, og Geir Helgemo som ble nr. 13 sammen med svenske Jessica Larsson. Allan Livgård-Terje Aa ble nr. 39 i finalen (154 par).

Det ble litt "norsk" helt i toppen også. Danske Dennis Bilde som bor i Norge for tiden vant sammen med israelske Alon Birmann. Her er listen over de femten beste:

Birman til venstre, og litt "norske" Dennis Cilleborg Bilde

 

Brogeland-Lindqvist kjemper om parseier i USA

I NAIL LIFE MASTER PAIRS i San Diego ligger i skrivende stund (søndag morgen, norsk tid) Brogeland-Lindqvist på andreplass med en sesjon, 26 spill, igjen å spille. Franske Volcker-Bessis leder.

 

 

 

US Fall Nationals er i gang i San Diego

I kvalifiseringen for finalen i NAIL LIFE MASTER PAIRS gikk etter de opplysningene jeg har tre norske par videre: Espen Lindqvist- Boye Brogeland, Fredrik og Tor Helness og Terje Aa- Allan Livgård.

Det er mange forskjellige turneringer under dette mesterskapet, og den mest prestisjetunge, Reisinger Board-A-Match spilles mot slutten av neste uke. 

Vi sakser et spill fra bulletinen. Det er skrevet av en av mine favorittskribenter, Eddie Kantar, og denne gangen er kanskje ikke spillet så vanskelig? Prøv deg selv som syd:

Du åpner i første hånd (alle i sonen, lagkamp) med 2 hjerter og makker løfter til utgang. Fra vest kommer spar ess i utspill før vest skifter til liten kløver. Hvordan spiller du?

Ved første øyekast kan de se ut som ruterfinessen må gå, for det er jo to kløvertapere nå. Om du tar ruterfinessen og den holder, og fargen sitter 3-3 blir det elleve stikk. Men det er feil spilt, og det blir bet om det for eksempel sitter slik:

Løsningen ligger i spar-ressursene hos nord. Etter sparhonnør ut og kløverskift må Q-J i spar utnyttes. Det bør spilles et par runder trumf til nord, så spar dame som du kaster en kløver på. Da får du to spartapere i stedet for en, men den andre spartaperen er i bytte mot en kløvertaper du uansett ville fått. Forsvaret har fått to stikk og kan ta ett til i kløver. Men senere får du kastet en ruter på det godspilte sparstikket, utgang til notering.

(Det betende motspillet ville vært å ikke ta en sparhonnør, men spille ut kløver. Det er det imidlertid ikke mange som vil finne på, å starte med spar er helt naturlig.) 

 

 

Nyttårscup og julebridge

November går mot slutten, og det nærmer seg jul og nyttår igjen. Og da er det selvsagt julebridge og nyttårscup'er mange steder i landet. Informasjon om alle disse turneringene kan du finne på NBF sin side under "turneringer". 

Et arrangement som har blitt veldig populært er Nyttårscupen i Letohallen som Jessheim BK arrangerer. Den foregår i år i helgen 5.-7.januar, og hovedturneringen er lagturnering over to dager. Det er som de siste år forventet stor deltakelse, også av mange av landets elitespillere. På fredagen arrangeres åpningsturning. Både i den og lagturneringen vil det bli meget pene pengepremier. 

Mer informasjon om Nyttårscupen i Letohallen finner du her

Før julestria (og julebridgen) setter inn har noen av våre toppspillere tatt turen over dammen til San Diego, California for å spille FALL NATIONALS, en av de store amerikanske mesterskapene. Det starter i morgen, torsdag, og det er mange forskjellige mesterskap som skal avvikles. Men hovedturneringen Reisinger foregår mot slutten av Fall Nats som avsluttes 3.desember. Mesterskapssiden for Fall Nationals finner du her.

Vi håper det regner poeng på de norske i San Diego selv om det altså sies (synges) "It never rains in Southern California"

 

God norsk innsats på Madeira!

Fra de jeg har snakket som var på Madeira forleden var det bare lovord å høre om bridgefestivalen der.

Herlige omgivelser og klima, fine turneringer, pene premier, og de norske gjorde det godt!

I parturneringen ble John Helge Herland og John Våge beste norske par på 9.plass i et sterkt felt bestående av hele 193 par. Kåre Bogø og Espen Fasting fulgte bra opp med 13.plass.

I lagturneringen gikk det enda bedre! Der kom et norsk lag (Gladpack) bestående av Kåre Bogø, Espen Fasting, Marius Bartnes og Steffen Fredrik Simonsen på en sterk 2.plass blant 89 lag.

Andreplass i internasjonal lagturnering lar seg høre for Bogø, Fasting, Bartnes og Simonsen

På 6.plass finner vi lag "To tette og en badehette" med Espen Haugstad og hans tre piger, Haldis Guttormsen, Bodil Nyheim Øygarden og Vicky Chediak.

Sjetteplass til Guttormsen, Chediak (med maskot), Nyheim Øygarden og Haugstad

Uvanlig kontrakt - Uvanlig score!

Spillerne på "To tette og en badehette" er ikke akkurat kjent for å være noen surpomper, smilet og latteren sitter løst. Men Bodil Nyheim Øigarden og makkeren var litt ekstra blide etter dette spillet:

 

Bodil satt syd, Haugstad nord. De spilte mot velkjente Knut Blakset fra Danmark og hans makker. Vest åpnet med 1 hjerter og øst sa 1 grand. Bodil doblet, og Haugstad (nord) kunne ikke gjøre stort annet enn å foreslå 2 kløver med nords kort. Da meldte syd 2 hjerter - krav - der et alternativ var å si 2 spar, men hun syntes det var såpass stor sjanse for at kløverkontrakt var bedre at hun meldte motpartens farge. Vest doblet, og etter pass-pass redoblet Bodil for å be nord melde et eller annet. Og det gjorde han: PASS! 

Dermed ble syd spillefører i 2 hjerter redoblet i en farge hun selv er renons, og hvor motstanderen til venstre har åpnet og vist femkorts farge!

Det kom ruter ut og Bodil fortsatte med den fargen. Vest gjorde nok en feil da han ikke satte i trumf i tredje ruterrunde, så da forsvant en spar fra nord. På den fjerde ruteren trumfet vest med tieren og nord trumfet over med knekten. Så spar til esset, spar til stjeling, kløver til esset og spar til stjeling. Da var allerede åtte stikk innkassert! Nå fridde hun seg med en kløver og måtte få enda ett stikk i trumf, og det ga det redoblede overstikket. Dette fyrverkeriet ga den uvanlige scoren +840!  

Festivalsiden med resultater og mye annet finner du her.