Et innlegg fra bloggen Kristoffer Hegges blogg Kristoffer Hegges blogg

Finpusse system

Selv om man jobber mye med systemet, vil det av og til dukke opp posisjoner hvor man er usikker på hva man bruker. I kampen mot England dukket et slik spill opp.

Harald åpner 1 kl (3+) i syd og det er nå Christian Bakke i nord får et ordentlig meldeproblem. Nå var han kommet i en posisjon hvor makkerparet ikke hadde avtalt hva slags svar de brukte. Etter litt frem og tilbake melder han 1 hj, en overføringsmelding til spar, ikke så veldig uvanlig å bruke for norske bridgespillere. Trauet går til andre siden av skjermen og nå er det Haralds tur til å melde. Han er derimot overbevist om at han og Christian aldri har tatt i bruk overføring på 1 kløver, og støtter naturlig til 2 hj.

Når man misforstår noe i meldingsforløpet blir gale ting bare verre. Nå melder Christian 3 ruter som han mener er 4.farge mot makkers reversmelding, Harald tar dette som invitt til 4 hjerter, og med tillegg melder han 4 hjerter.

Illingworth i vest skjønner at det har skjedd noe rart, og dobler. 500 ut.

Jeg tenker at det er viktig å luke bort misforståelser før kvartfinalene begynner. Dette spillet kunne vært årsaken til VM exit i en jevn kamp, men nå har makkerparet diskutert svar på kløveråpning, og bra er det.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.