Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger Norge - Monaco

Nå er siste kamp i EM 2016 godt i gang. Etter at det buttet litt i mot i slutten av forrige kamp mot Russland ble det bare en knepen seier. Det betyr at Norge er avhengige av et godt resultat i kampen mot Monaco for å kunne bli blant de syv beste lagene.

Norge stiller med Boye Brogeland - Espen Lindqvist i åpent rom og Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen i lukket rom.

Allerede i første spill ble det dessverre utgangssving til Monaco da 3 NT kom på forskjellige hender ved de to bordene.

Da Norge fikk kontrakten i nord pekte ruter seg ut om det klart beste utspillet fra øst. Spar er mindre aktuelt fra kongen tynt fjerde siden syd med sin gjentatte søkemelding ofte indikerer firekorts spar.

Simonsen var sjanseløs med ruter ut til nieren. Det hele endte med to beit.

På det andre bordet fikk Monaco kontrakten i i syd. Det var langt fra like naturlig å spille ut ruter fra vests hånd.

Da Boye valgte en hjerter ut ble det enkelt for spillefører. Espen stakk og skiftet til ruter, Multon lasjerte to ganger før han spilte kløveress og kløver til knekten. Boye vant forsvarets fjerde stikk med kløver dame. Men det fantes ingen medisin.

Med spar konge i kutt ble det to sparstikk, tre hjerterstikk, et ruterstikk og tre kløverstikk til spillefører. Vunnet utgang ga 11 IMP til Monaco.

Heldigvis ble det utgangssving inn til Norge på spill 6.

Etter 12 spill leder Monaco 20-17, og det ser ut som Norge trenger noen IMP på slutten for å bli topp 7.

Vi kan ikke gjøre annet enn å krysse alt vi har!

Kommentarer

Bridge er og skal være et gentlemannspill. Det innebærer blant annet at alle skal gjøre sitt beste til enhver tid.

Dette skal bidra til at de beste vinner til slutt, at de tre beste får medaljer og i dette tilfellet at de syv beste kommer til VM.

Monaco spilte om medalje, så det er klart at de måtte stille med sitt beste lag.

Så kan man jo tenke at det er et sammentreff at ingen av lagene lyktes i siste kamp:
Monaco vant kampen. Men det holdt ikke til medalje. Imidlertid tok de såpass mange vinnerpoeng at Norge ikke nådde opp til topp 7.

Tor Helness oppsummerte det hele slik til sine norske kamerater og motspillere like etter kampen: "Nei, dette var jo helt for j....., gutter. Vi fikk ikke medalje og dere kom ikke til VM."

Likevel var både Helgeness og spillerne på det norske laget skjønt enige om at det aldri ville være aktuelt for noen av partene å gi ved dørene når Norge og Monaco møtes, uansett hva premissene er. Alle har konkurranseinstinkt, de hater å tape i bridge og de er alle opptatt av fair play.

Når du våkner etter denne fyllekula synes jeg du bør slette kommentaren din John-Hallvard.

Djiiiisus Skoglund. Du mener at Monaco skal legge seg mot Norge???? Vi andre prøver å holde bridgen ren, og du prøver å skitne den til?

Den kommentaren blir så dum at jeg blir helt matt John-Hallvard. Man stiller med det beste laget tilgjengelig uansett, Monaco kjempet for bronsje, de hadde bare 5 mann og hvorfor i pokker skulle de sette ut HH i denne ene kampen da de hadde spilt de 36 foregående? Norge kunne klart dette for egen maskin, å sutre over at motstanderne stiller med toppa lag...herregud.

Takk til det norske laget som lagde god underholdning, om ikke for spennende, i disse før ferie dagene. Når jeg tenker med hjernen så var det dessverre ikke bra nok og synd vi ikke kan få følge dere i VM.
Jeg kan ikke skrive det jeg tenke med "hjertet", det skjønner jeg nå. Skrev dette innlegget først i farta da jeg var skuffet og tenkte "hvis bare H&H var norske". Jeg synes at noen av kommentarene var ekle, spesielt hr.Berg, som ikke gir meg lyst til å ytre meg igjen. Takk hr.Berg. Håper du er bedre bridgespiller enn medmenneske. Til hr. Aaseng kan jeg si at jeg kjenner til eventyret om de 3 bukkene bruse, uten at jeg i det hele tatt tenke at Helness ville gå 7rd beit i 7NT. Fikk du lest det ut av mine kommentarer så anbefaler jeg deg nye briller. Jeg bør sikkert til sist beklage at jeg i mitt hjerte håpet at Norge gikk videre selv om H&H gjorde som de skulle for Monaco. Christer, du var i hvert fall saklig, takk.
Beklager at noen tolket det jeg skrev at Monaco skulle ta hensyn til Norge. Beklager for å ha ment noe, for neste gang lar jeg kanskje være. Takk for konstruktive tilbakemeldinger...

Totalt 5 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.