Et innlegg fra bloggen Sølvi Remens blogg Sølvi Remens blogg

Anngrep er det beste forsvar...

Som dere sikkert husker sto Boye Brogeland i bresjen for avsløringer om juks blant profesjonelle bridgespillere.

I morgen 15.7.2016 starter saken mot Fulvio Fantoni &Claudio Nunes (Italia). Personer som støtter/forsvarer Fantoni/Nunes har nå produsert og postet en video av Boye og Espen der de viser et mønster som foreslår at dette paret også bruker horisontale/vertikale utspill for å fortelle hva de har i fargen.

Jeg tror ikke de tror, eller mener å påstå, at Boye og Espen jukser. De bruker dette som et eksempel på at alle kan mistenkes for juks og at Fantunes bruk av disse signalene er like tilfeldige og ikke har noe med juks å gjøre. Jeg regner med de har tenkt å bruke dette som en del av sin forsvarsstrategi i saken mot dem.

Boye selv fremstår som meget rolig i et intervju med napotalian og sier (fritt oversatt):

«Jeg er ikke overrasket over at et tiltalt par velger en slik strategi for å forsvare seg selv. Jeg hadde faktisk ventet at noe slikt skulle kommet tidligere, men dette er vel en passende tid å lansere noe slikt. Dette viser imidlertid hvor vanskelig det er å avsløre juksemakerne når deres mentalitet består av hvis dere ikke kan bevise over enhver tvil at vi jukser så er vi uskyldige»

Erik Laurant (Nederland), som leder utvalget for å etterforske sakene er ikke imponert over det som har kommet frem i dag og sier at det ikke er noe annet enn et røykteppe som blir lagt ut. De (Fanunes leiren) sier at man med litt godvilje kan mistenke alle for juks. Kanskje  kan man si det i enkelte tilfeller, men hos Fantunes er det en gjennomgående rød tråd, noe som er en stor forskjell.

Her finner du videoen som er lagt ut:

https://www.youtube.com/watch?v=lq5QoHK6PJM

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.