Advanced search


Norske gladspill i USA

Tidligere lagkamerater på det norske landslaget, Boye Brogeland-Espen Lindqvist og Tor Helness-Geir Helgemo sine lag kom begge videre til kvartfinalen i SPINGOLD i Atlanta, USA, hvor det amerikanske sommermesterskapet pågår. Det blir et veldig interessant møte som du kan følge på BBO i kveld!

Begge lagene vant klart. Her er et par spill hvor det rullet inn IMP til de norske lagene. I det første spilte Helness-Helgemo mot sine til vanlig lagkamerater på Monaco sitt lag.


Her meldte Helness-Helgemo kontrollert og godt, mens amerikanerne ved det andre bordet kom i slem. Jeg har ikke fått det bekreftet, men tror kanskje Helness sin 4 kløver er kortfarge. Mange spiller slik, og om de ikke har kortfarge, men er sleminteresserte i slike sekvenser sier de 3 grand. Det eneste man mister er å kunne foreslå 3 grand, men det er det neppe så særlig frekvent bruk for når majorfarge har blitt meldt og støtte i en kravsituasjon.

Syd har bra kort, men ingen ruterkontroll og K-Q i kløver mot kortfarge har ikke så stor verdi. Om de 6 poengene hadde vært i de andre fargene ville det vært en helt annen sak! Og om syd hadde hatt kløver ess i stedet for K-Q ville han vel også vurdert å bidratt over makkerens sleminvitt (f.eks. med 4 spar, kontrollmelding). Slem i hjerter er temmelig dårlig; hjerteren må være uten taper og ruterfinessen må gå siden det jo er en sikker kløvertaper.

Helness fikk ruter ut mot 4 hjerter og vant det stikket - en favør. Han tok to store hjerter fulgt av tre runder spar, den tredje trumfet hos nord. Siden fargen satt 3-3 kunne han få kastet kløver knekt på godspilt spar og endte opp med tolv stikk, det ble kun en trumftaper. Ved det andre bordet spilte Zimmermann ut kløver ess mot 6 hjerter, og da ble det to bet og 13 IMP til "vårt" lag. 

Etter halvspilt kamp var det jevnspilt i Brogeland-Lindqvist sin kamp. Derfra var det enveiskjøring. Det spillet vi her tar med kom som siste spill i tredje av fire sett.


Brogelands 2 spar var overføring til minor, og idet han sa 3 kløver ba han om å få spille den kontrakten. Weichsel på østs plass følte seg kanskje litt robbet og kom tilbake med en opplysende dobling i siste hånd. Da vest gjorde om doblingen til straff var Ø/V i trøbbel. Det kom spar ut, og da kløveren ble spilt riktig og motspillet kanskje heller ikke var så skarpt endte det med ni ganske enkle stikk, +670! Siden N/S hadde spilt 3 kløver udoblet ved det andre bordet ga dette 11 IMP til "Norge".  

  

Drammen

Dsc07384s

Juniorlandslaget

 

Fra åpningen

 

Sommerbridge

 På sommerbridgen 

Sommerbridge

På sommerbridgen 26. juli var det damene som dominerte resultatlisten! Torill og Bente vant med 60,42 foran Grete og Harald på 58,33. Deretter var det et sprang ned til Lars Erik og Knut på 53,65.

Den 2. august gikk Niels Christian og Kolbjørn til topps med 59,26 etter en god spurt. Ungutta Arnt Ola og Joakim ledet lenge men måtte nøye seg med andreplass med 57,04. Dag og Tore tok siste pallplass blant 12 par.

 

Sammenlagt i sommerbridgemesteren har Herman fortsatt en god ledelse med 307,3 p. Torill har hatt noen gode resultater i det siste og gått opp på andreplass foran Tore og Rolf. Hele listen over de som har 5 tellende resultater finner dere under "les mer". Det gjenstår tre kvelder av sommerbridgen.

 

Vær obs på at torsdag 9. august er det ikke sommerbridge på Ski - vi anmoder alle som ønsker å spille bridge om å ta en tur til Bridgefestivalen i Drammen. Neste sommerbridge på Ski er torsdag 16. august.

 

Ørebro

Mange bridgespillere fra Ski, Kolbotn og Nesodden hadde tatt turen til vakre Ørebro og den svenske bridgefestivalen. En veldig trivelig tur og innimellom også litt god bridge.

 

Laget Loffen på skitur (Arne, Olav, Rolf, Simon) hadde en litt treg start på Chairmans Cup, men etterhvert løsnet det og i sluttspillet ble det fire lange kamper før laget røk ut i Round of 16. Det holdt til å bli nest beste norske lag! Spesielt godt smakte seieren mot de svenske veteranene på lag Zmrzlina, som slo oss i fjorårets turnering.

Laget til Dag, Per Arild, Bjarne og Svein Arild fikk også en kamp i sluttspillet, mens Sofie og Agnethe klarte seg til andre sluttspillskamp.

Flere andre lokale spillere var også i aksjon både i Chairmans Cup og sideturneringer. Vi må trekke fram Bjørn Roar og Bård som gikk til topps i en 24-spills bronseturnering med Handicap med hele 202 par til start!  

 

Festivalen i Ørebro er et utmerket arrangement og største sideturnering i år hadde 486 par til start!

Til tross for manglende aircondition på hotellet - det blir nok en tur neste år også!