Avansert søk


1 kveld av Høstturneringen

 5 spente par stilte til kamp 1 kveld av Høstturneringen og den ble suverent vunnet av Tove Leonhardsen og Elsa Lill Hansen med svimlende 72,50%

2 plassen gikk til Kirstin Kvandal og Thorbjørg Steen med 60% og 3 plassen gikk til Lisbeth Thoresen og Randi Heggelund med 52,50%

 

Gratulerer så masse alle sammen 

Første stikk til Anders og Tor Anders

Det blei jamt mellom dei to beste para då første klubbkveld denne hausten blei spelt måndag 20. august. Til slutt blei det Anders Johansson - Tor Anders Hauge som kneip sigeren med knepen margin til Tarjei Vangdal - Joleiv Midttveit på andreplass. Tredje gjekk til Bjørn Hauge - Frode Dyrstad.

Resultat og spelstensilar

Det blir speling alle måndagar framover til og med 17. desember.

Hugs påmelding til Bridge i Havgapet som går laurdag 15. september på Austevoll og BM lag som startar torsdag 20. september. Turneringa blir i år arrangert over 7 torsdagskveldar på Hop skole som monradturnering.

Tempospill

Da har undertegnede kommet seg hjem til Auckland, New Zealand og dagliglivet etter travle dager på en nesten to måneders lang tur. Dermed blir det litt mer tid til blogg-skriving også. Enten torsdag eller fredag skal jeg nok klare å publisere en video igjen, og den vil være et lite tilbakeblikk på festivalen samt noen refleksjoner av ymse art, samt litt lærebok-stoff også.

I dag skal vi se på et spill fra en lagturnering i forrige uke.

I denne utgangen handler det om å se litt fremover i spillet, og se for seg hva som må til foruten også hva som kan gå galt. Dette spillet er det som kalles et tempospill, rekkefølgen stikken tas er helt avgjørende.


Det er nokså standard å være i 4 spar, enten spilt av vest eller øst. La oss si vest er spillefører og får hjerter konge i utspill.

Analyser mulighetene.

Først teller man tapere. Her er det ingen i spar, to i hjerter, ingen i ruter og to i kløver. Men den ene hjertertaperen kan kastes på den tredje ruterhonnøren, så det er i teorien kun tre tapere i kortene hvis man ser øst og vest sammen. Tre tapere tilsier (ofte) at det kan være ti stikk, men det er langt i fra slik at tre tapere betyr at det helt sikkert er ti stikk!

På dette er det mange som bommer. Etter å ha funnet ut at det ikke ser så mange tapere slapper de av og glemmer at det er antall stikk som gjelder.

Hvor er stikkene? Hvor mange stikk har du?

Det er fire i spar, ett i hjerter og tre i ruter, totalt åtte. Spillefører vil på et tidspunkt få en stjeling på den ene siden, og det gir ett ekstra trumfstikk. Men det gir fortsatt bare ni stikk. Når det er slik er ofte konklusjonen at det ikke går å ta ut motpartens trumf i tre runder.

For å komme til det tiende stikket må enten spillefører få tak i ett stikk i kløver uten å gi bort mer enn to kløverstikk, eller få tak i to stjelinger på den ene siden. Hvis det stikkes med hjerter ess fulgt av å trumfe ut i tre runder blir det fort kun ni stikk, og det skjedde ved mange bord. Noen greide å få tak i ett heldig kløverstikk. Du vet imidlertid ikke hvordan kløveren sitter, så løsningen på spillet er å gå for to stjelinger på den ene siden og dermed totalt seks trumfstikk.

Jeg tror den beste spilleplanen er denne: Lasjer hjerterutspillet. Motparten har i dette tilfellet ikke meldt, så det skal mye til at det i andre stikk kommer hjerter til stjeling hos syd, så kløver over til nord fulgt av nok en hjerterstjeling, noe som vil bety at nord har KQJ-sjette i hjerter og en kløverhonnør – temmelig usannsynlig. Så det er nokså trygt å lasjere i første stikk. Nord fortsetter i hjerter, og esset vinner det stikket. Så ingen, eller kanskje en trumfrunde fulgt av A-K-Q i ruter med hjerteravkast hos øst. Dermed har øst blitt fri for hjerter, og spillefører kan trumfe den tredje hjerteren sin, spille seg tilbake til vest i trumf og trumfe den fjerde ruteren. Da blir det fire trumfstikk (spar) hos vest, to trumfstikk hos øst (to stjelinger av røde tapere), ett stikk i hjerter og tre i ruter = 10 stikk. Det vil vel også gå bra å vinne første hjerterstikket og ta tre runder ruter med hjerteravkast med det samme, så spille hjerter.

Da spillet forekom i en lagturnering med brukbart nivå ble det bet i 4 spar ved nesten halvparten av bordene. Og noen av de som vant utgangen spilte ikke rødfargene før trumfene ble tatt ut slik jeg foreslår, men motparten ordnet opp med å gi spillefører ett stikk i kløver underveis, noe han vel med denne kløversitsen kan få til selv også.

Sommerbridge 15. Kveld

 Svart hyggelig med 13 par på sommerbridgen igjen. Kolbjørn Ler og Anders Fløttum ledet med "en mil" før siste runde, men møtte der paret som lå nummer 2, Per Haltbrekken og Arnt Ola Løhre som hentet seg de nødvendige 9 plusspoengene de trengte for å snike seg forbi. Tredjeplassen gikk til Randulf og Jøran Aunan som lå helt sist halvveis i turneringen. Godt spurta.Ingen store scorer som fører til svært få endringer i teten. Sammenlagtlista finner du ved å trykke "les mer"

Om du har lyst til å spille, men mangler makker så send en sms til 90920979. Vi fikk 3 til 4 par ekstra nå siste kvelden på grunn av litt enkel kommunikasjon.

Terminliste

Terminliste Galleberg bridgeklubb høsten 2018
 
Dato Turnering Spillested
04.09.2018 Enkeltkveld Sande kommunelokale
11.09.2018 Høstturnering omgang 1 Sande kommunelokale
18.09.2018 Høstturnering omgang 2 Sande kommunelokale
25.09.2018 Høstturnering omgang 3 Sande kommunelokale
02.10.2018 Høstturnering omgang 4 Sande kommunelokale
09.10.2018 Trekantturnering  Horten/H.strand Horten
16.10.2018 Trekantturnering  Horten/H.strand Huseby
23.10.2018 Trekantturnering  Horten/H.strand Huseby
30.10.2018 Ekstraordinært årsmøte/enkeltkv. Sande kommunelokale
06.11.2018 Klubbkamp mot Konnerud Sande kommunelokale
13.11.2018 Simultan enkeltkveld Sande ungdomsskole
20.11.2018 Klubbkamp mot Konnerud Sande kommunelokale
27.11.2018 Klubbkamp mot Konnerud Sande kommunelokale
04.12.2018 Adventscup handicapscore Sande ungdomsskole
11.12.2018 Adventscup handicapscore Sande ungdomsskole
14.12.2018 Juleavslutning Ikke avklart
18.12.2018 Adventscup Handicapscore Sande kommunelokale
 
Vi  arrangerer kurs for viderekommende trinn 2, over tolv torsdagskvelder med start torsdag 11.. oktober. Kurset  holdes i 2, etasje i  Kommunelokalet.